Instructie

Het mooiste aan het werk als instructeur is de ondersteundende rol die je uit mag voeren. Het delen van kennis, het samen werken aan doelen en dromen, dat maakt het instructeursvak zo mooi om uit te voeren.

Je bent nooit te oud om te leren, en waarom zou je dat alleen doen als het samen veel gezelliger is ?

basisinstructie

U kunt bij ons terecht voor basisinstructie. Dit houdt in dat we in de lessen niet perse werken aan specifieke disciplines, maar werken vanuit de basis van het paardrijden. Ontspanning, vertrouwen en balans zijn daarbij de hoofdpijlers. Het op een rijtje krijgen van deze factoren is nog niet zo makkelijk, laat staan dat iedereen dat altijd voor elkaar heeft. Daarom besteden we in de lessen op 101 mogelijke manieren aandacht aan deze onderdelen.

Heb je een specifiek rijtechnisch probleem ? Dan ligt het antwoord vaak ook in deze basisvoorwaarde.

De kosten van een losse les bedragen 35 euro. Prijs voor lespakketten is afhankelijk van de situatie, neem bij twijfel gerust contact op !

houding en zit experience: de franklin methode

Naast de basisinstructie is het ook mogelijk om alleen, of in een groep een les aan de slag te gaan met de franklin methode. Vanuit mijn werk als fysiotherapeut ben ik in aanraking gekomen met deze methode, en ben ik dit toe gaan passen bij ruiters. Dit geeft altijd ontzettend leuke lessen, en hele mooie inzichten. De ballen liegen nu eenmaal niet. Een franklin method les kan je hebt beste zien als een houding en zit les, waarbij we uitgaan van de franklin methode en de oefenmaterialen die hierbij horen gebruiken.

De kosten van een houding en zit experience bedragen 55 euro, hierin zit een stuk theorie over de franklin methode, een stuk zitles op de grond en een les op je paard.

workshop Proprioceptief trainen

De workshop proprioceptief trainen is een van mijn favoriete lessen om te geven. We gaan hier namelijk specifiek aan de slag om de proprioceptie van je paard te trainen. Dit is iets wat ook altijd in de basislessen die ik geef terugkomt, maar in deze workshop geef ik je de kans om in een korte tijd heel veel kennis te verzamelen over proprioceptief trainen. We gaan hierin aan de slag met het paard leren hoe zijn eigen lijf werkt, wat het kan en vooral, waar op welk moment alle onderdelen van zijn lijf zich bevinden. Je krijgt een hoop tips, tricks en praktische tools mee om hiermee aan de slag te gaan.

de kosten voor 3 lessen proprioceptief trainen bedraagt 120 euro, welke gespreid betaalt en ingepland kunnen worden.


De balans tussen gezelligheid, lol en werken aan doelen weet Floor heel goed te bewaren, en ze kan ontzettend goed en duidelijk uitleggen. Floor weet voordat ik iets doe, al hoe mijn paard gaat reageren, benoemt dit, en vervolgens maak je het zelf mee. Dat zijn hele bijzondere momenten

eigenaar van Lowlight


Plan vandaag nog een gratis proefles in