Bodywork

Het behandelen middels bodywork en het gebruik van oefentherapie is een dagelijks werkwijze in de revalidatieprotocollen. Maar ook tijdens de training van een paard is een check-up en af en toe behandelen van grote waarde om preventief blessures te voorkomen.

Bodywork helpt een paard ontspannen, en stelt hem in staat zijn lichaam correct te kunnen gebruiken

Bij een bodywork behandeltraject werk ik niet anders dan bij een revalidatie, alleen is er nu geen blessure aanwezig. We starten altijd vanuit een gesprek, met daarna een observatie op de grond, soms ook onder het zadel, om te kijken waar jij en je paard tegenaan lopen en om problemen op te sporen. Daarna ga ik hands on aan de slag om je paard of pony na te lopen op bewegingsbeperkingen, spierspanning of stijfheden. Dan bespreken we samen wat jij gemerkt hebt en wat ik gevonden heb. Ook tijdens het onderzoek krijg je precies te horen wat en wanneer ik doe, en vragen stellen mag altijd !

Ik werk altijd samen met het paard, en geeft hem of haar de ruimte te reageren

Als we helder hebben waar eventuele problemen zitten gaan we aan de slag met het opstellen van een behandelplan. Hierin gaan we samen kijken wat we gaan doen, maar maken we net als bij de revalidatieplannen altijd een combi tussen hands on werk van mij en oefentherapie die al dan niet onder begeleiding uitgevoerd wordt.

Die oefentherapie kan uit 1001 dingen bestaan, maar komt vooral neer op specifieke grondwerk oefening, of opdrachten onder het zadel. Ik vergelijk het altijd graag met een oefenprogramma in de sportschool, de oefeningen zijn niet super ingewikkeld, maar het idee waarom we het toepassen is wel heel belangrijk. Een simpele oefening juist toepassen is van grote waarde.

De kosten van een bodywork traject bedragen

€45 voor de intake + eerste behandeling (gemiddeld 60-90 minuten)

€30 per behandeling (gemiddeld 30 minuten)