Over mij

Mijn paarden zijn altijd mijn motivatie en inspiratiebron geweest om het werk te gaan doen wat ik nu doe

Ik ben als echt paardenmeisje bevoorrecht geboren bij een moeder die in hart en nieren een paardenvrouw is. Al vanaf klein meisje ben ik omringt met paarden, en ik heb meer tijd doorgebracht op mijn eerste pony dan op mijn eerste fiets. nu terugkijkend is opgroeien tussen de paarden een hele grote factor in mijn ontwikkeling geweest. Maar ik heb altijd onthouden wat mijn moeder zei ” werken in de paarden is zwaar, en als het je werk is, dan is het niet meer je hobby”. Ik ben naar de havo gegaan, en heb een vak geleerd. maar de paarden, daar ligt mijn toekomst, dat wil ik, en daar ga ik voor.

Elskof heeft mij veel geleerd over dat dressuur voor elk paard is !

Op de middelbare school kwam ik in aanraking met de dierfysiotherapie, een van de pensionpaarden bij ons op stal werd behandeld door de osteopaat, en ik wilde daar meer van weten. zo kwam ik achter het bestaan van de dierfysiotherapeut. Na wat onderzoek werd mij duidelijk dat dit iets is wat ik wil. Ik ben fysiotherapie gaan studeren, en prachtig vak wat ik ook met veel plezier uitvoer. Maar mijn hart ligt bij de paarden.

Dit ben ik met mijn fjordenruin Fauntur, waarmee we samen het grondwerk tot finesse hebben geleerd

Op dit moment ben ik in opleiding tot dierfysiotherapeut aan de Universiteit Gent. Het eerste deel van mijn opleiding zit erop, en ik kan niet wachten om door te gaan met mijn specialisatie paard !

Ik ben de afgelopen jaren bezig geweest mijzelf te scholen in de trainingstechnieken, gedragsleer, anatomie, biomechanica en instructie om nu een aantal mooie competenties aan mijn rijtje te kunnen toevoegen

  • Kennis van horsemanship methodes zoals parelli, clickertraining, TRT method, Academische rijkunst, dressuurwerk aan de hand en het longeerwerk aan de enkele longe
  • verschillende workshops rondom de anatomie en biomechanica van het paard gevolgd
  • opleiding Dry needling bij paarden
  • opleiding Kinesio chain taping bij paarden
  • didactische en pedagogische cursussen over lesgeven aan groepen met en zonder hulpvraag